Share This Post

Uncategorised / Vrachtwagens

De strijd tussen de elektrische vrachtwagens is begonnen

De strijd tussen de elektrische vrachtwagens is begonnen

We schreven recentelijk over de nieuwe semi vrachtwagen van Tesla en over het enthousiasme waarmee deze onthaald werd. Tesla is echter niet de enige en andere bedrijven houden zich nu ook bezig met elektrische vrachtwagens.

Eerder deze maand zei vrachtwagenfabrikant Navistar dat ze tegen 2025 meer elektrische vrachtwagens op de weg zullen hebben dan Tesla. Iemand is klaar voor de strijd…

Navistar heeft met betrekking tot dit doel echter nog geen officiële plannen gepubliceerd, maar heeft echter wel onthuld dat de middelzware vrachtwagens korte afstanden zullen afleggen en dat ze aan het einde van de dag opgeladen zullen worden. De semi vrachtwagens kunnen met een lading van 36 ton, na één keer opladen, 500 tot 800 mijl afleggen. Dat is best wel indrukkend allemaal.

Tesla en Navistar zijn natuurlijk niet de enige spelers. Daimler heeft een elektrische bestelbus voor korte afstanden op de markt gebracht, daar maakt UPS op dit moment gebruik van, en Cummins heeft een ‘Class 7’ elektrische vrachtwagen aangekondigd.

De markt is zich lekker aan het opwarmen. Elektrische auto’s nemen qua populariteit toe en volgens de cijfers van ‘Navigant Research’ zullen er tegen 2026 332.000 auto’s verkocht worden.

Vrachtwagens die op diesel rijden stoten CO2 uit (slecht voor de opwarming van de aarde) en ze genereren deeltjes en stikstofoxide (slecht voor mensen). Elektrische vrachtwagens doen dit niet (ze zijn goed voor het milieu). Daarnaast zijn ze ook beter voor chauffeurs, omdat ze een heleboel ‘instant torque’ produceren waarmee ze zonder problemen op snelheid kunnen komen.

Ik moet eerlijk toegeven dat elektrische vrachtwagens me enthousiast maken. Deel jij dit gevoel?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>