Share This Post

Nieuws / Rijden & Logistiek / Technologie / Uncategorised

Te hard rijden ‘bufferlimiet’ kan worden geschrapt

Te hard rijden ‘bufferlimiet’ kan worden geschrapt

[icegram campaigns=”655″]
Elke bestuurder kent de mogelijke gevolgen van te hard rijden. Voor bestuurders van grote vrachtwagens in het VK omvatten die gevolgen een mogelijke hoorzitting voor de verkeerscommissie. Zoals vermeld op de website van de regering: “Denk eraan: slechts één overtreding en u zou uw recht op het besturen van een vrachtwagen kunnen verliezen.”

Dus, berichten dat de Britse politie minder ruimte zal geven aan snelheid overtredende automobilisten is een zorg.

Op dit moment worden bestuurders beschermd door een ‘bufferzone‘ – een aanvaarding van 10% van de snelheidslimiet plus 2 mph – dit zorgt ervoor dat ze niet gestraft worden als ze iets te snel rijden. Maar volgens de Mail on Sunday zou het hoofd van de politie van de nationale wegen voor afschaffing zijn.

Korpschef Anthony Bangham zegt dat de huidige richtlijn ertoe leidt dat chauffeurs denken “het is OK om te hard te rijden“.

Maar zal het opheffen van de ‘bufferzone‘ in het algemeen betekenen dat er bij automobilisten uiteindelijk een boete op de deurmat zal vallen na het overschrijden van de wettelijke limiet met slechts 1 mph?

Gelukkig klinkt het alsof gezond verstand zal zegevieren. Een woordvoerder van de Raad van de nationale politie stelde bestuurders gerust dat de politie “op een evenredige manier zal blijven reageren op basis van de omstandigheden in elk apart geval“.

Met die eenmalige waarschuwing in gedachten, is dat geruststellend om te horen.

Share This Post