Share This Post

Nieuws

Subsidie voor opleiding statushouders tot vrachtwagenchauffeur

Subsidie voor opleiding statushouders tot vrachtwagenchauffeur

Een statushouder is iemand die uit zijn of haar eigen land gevlucht is en die in Nederland een verblijfsvergunning heeft gekregen. Statushouders hebben dezelfde rechten en plichten als een Nederlander. Dat geldt ook voor de arbeidsmarkt. In de praktijk blijkt het echter moeilijk te zijn voor statushouders om werk te vinden. Dat is erg jammer, want gebleken is dat statushouders met werk veel sneller en beter integreren in de Nederlandse samenleving. Daarbij zijn er diverse sectoren in Nederland die staan te springen om nieuwe werknemers. Een van die sectoren is de transportsector.

Nieuw project

Het doel van een nieuwe project van werkgeversorganisaties TLN, VVT, vakbonden FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en het opleidingsfonds voor de sector SOOB is om het mogelijk te maken dat statushouders een baan kunnen krijgen in de transportsector. Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) neemt de werving, het aanvragen van subsidie en het regelen van de opleiding voor voor zijn rekening. Er wordt bij dit project intensief samengewerkt met diverse gemeenten en lokale rijschoolhouders.

Subsidie

Statushouders bestaan uit een groep mensen met verschillende achtergronden en interesses. Met dit project willen de deelnemende organisaties statushouders enthousiast maken voor de sector transport en logistiek. Er zijn natuurlijk wel eisen waaraan de statushouders moeten voldoen. Zij dienen minimaal te beschikken over taalniveau B1 en een rijbewijs B. Dankzij de subsidie die bij dit project hoort, kunnen statushouders kosteloos een opleiding volgen voor het behalen van het groot rijbewijs. STL helpt transportbedrijven bij het aanvragen van subsidie via het Europees Sociaal Fonds (ESF). Hiermee worden de opleiding en het groot rijbewijs van de statushouders volledig gefinancierd.

Arbeidscontract

Onderdeel van dit project is de baanzekerheid die de statushouders na de opleiding hebben: een arbeidscontract voor twee jaar voor minimaal 24 uur per week of voor één jaar voor minimaal 32 uur per week. Voor statushouders die niet als vrachtwagenchauffeur aan de slag kunnen of willen, zijn er trouwens ook nog genoeg andere functies beschikbaar in de transportsector, zoals orderpicker of heftruckchauffeur. Transportbedrijven, statushouders en andere geïnteresseerden kunnen bij STL terecht voor meer informatie en aanmelding voor dit project.

Share This Post