Share This Post

Gezondheid / Hoofdartikels / Uncategorised

Studie bevestigt dat het eenzaam is op de weg

Studie bevestigt dat het eenzaam is op de weg

[icegram campaigns=”655″]

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat meer dan de helft van de mensen die in de transport en logistiek werken zich altijd, vaak of soms eenzaam voelt.

Het onderzoek, gepubliceerd door het Britse Rode Kruis, toonde ook aan dat een derde van de mensen die in de sector werken, niet het gevoel hebben dat ze collega’s hebben waarmee ze kunnen praten over het feit dat ze zich eenzaam voelen.

De bevindingen van het onderzoek bevestigen dat eenzaamheid de grootste zorg voor de geestelijke gezondheid is onder vrachtwagenchauffeurs. Het suggereert ook dat een gebrek aan zinvolle relaties zou kunnen bijdragen aan deze gevoelens van isolatie en eenzaamheid in de sector.

Eerder onderzoek heeft een bewezen verband gelegd tussen sterke relaties en een lang en gelukkig leven – meer dan salaris, sociale klasse, genen of IQ. Ondertussen zijn slechte sociale relaties gekoppeld aan een verhoogd risico op het ontwikkelen van hartziekten, beroertes en dementie.

Een van de grootste tekortkomingen in het vrachtvervoer is de tijd die vrachtwagenchauffeurs niet door brengen met vrienden en familie. Het is niet eerlijk dat vrachtwagenchauffeurs vaak worden gezien als ‘wegwerp’-mensen, die files veroorzaken, het milieu vervuilen en mensen die in het algemeen in de weg zitten.

Misschien dat als meer mensen even nadenken over wat deze vrachtwagenchauffeurs doen en wat ze elke dag opofferen, dat ze hun perceptie zouden kunnen veranderen.

Het is eenzaam onderweg en vrachtwagenchauffeurs hebben geen onderzoek nodig om dat te bewijzen. Maar hoe meer bewustzijn er van dit feit is, hoe beter.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>