Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Spotlight op vrouwen in het vrachtvervoer

Spotlight op vrouwen in het vrachtvervoer

[icegram campaigns=”655″]

Historisch gezien was het vrachtvervoer een door mannen gedomineerde bedrijfstak, maar veel vrouwen hebben succes gevonden en hebben een positieve invloed op de hele sector.

Om dit te onderstrepen, heeft FleetOwner.com negen vrouwelijke presteerders geprofileerd die werken bij transportbedrijven of in de transport- en transportindustrie.

Het Women in Trucking-initiatief begon drie jaar geleden en de uitgever zegt dat het geen enkel probleem heeft om een ​​aantal vrouwelijke eigenaren van een wagenpark, leidinggevenden, chauffeurs en meer te vinden om deel te nemen.

Het vastleggen van het exacte aantal vrouwen in de industrie is geen kleinigheid. Volgens gegevens van de Europese Commissie is 22% van de transportmedewerkers vrouw. Terwijl het Bureau of Labor Statistics suggereert dat vrouwen goed zijn voor ongeveer 20% van de managers op het gebied van transport, opslag en distributie.

We horen allemaal graag verhalen en anekdotes over het leven onderweg; verhalen van vrouwen hebben een extra interessante dimensie. In tegenstelling tot hun mannelijke tegenhangers, hebben vrouwen vaak te maken gehad met stereotypering en moesten ze de uitdagingen van het werken in een door mannen gedomineerde omgeving overwinnen.

De overheersende boodschap van deze verhalen is dat deze vrouwen zijn waar ze nu zijn, door vastberadenheid en veel hard werk. In ruil daarvoor is het alleen maar eerlijk dat ze hetzelfde respect en hetzelfde salaris krijgen als mannen.

Je kunt hier alle profielen lezen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>