Share This Post

Technologie

Speciale vrachtwagennavigatie in TomTom-app

Speciale vrachtwagennavigatie in TomTom-app

Het bedrijf TomTom, bekend van de digitale navigatie, heeft speciale navigatie voor vrachtwagens in de TomTom GO Navigation-app gezet. Door deze nieuwe navigatiemogelijkheden biedt de app de mogelijkheid om routes in te plannen die rekening houden met allerlei specifieke zaken, zoals de afmetingen van de vrachtwagen, de gebruikte brandstof en de maximumsnelheid. Ook de lading is van belang, zoals bij het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Speciale vrachtwagennavigatie

Met de speciale vrachtwagennavigatie wil TomTom voldoen aan de specifieke behoeften van vrachtwagenchauffeurs. Met de aangepaste app kunnen chauffeurs meerdere bestemmingen achter elkaar plannen. Tegelijkertijd kan bij deze planning rekening gehouden worden met praktische zaken onderweg, zoals welke tankstations geschikt zijn voor hun vrachtwagen en waar geschikte parkeerplaatsen zijn. Uiteraard blijven de bestaande navigatiefuncties van de app ook beschikbaar. Te denken valt aan rijstrookaanwijzingen, actuele verkeersinformatie en relevante waarschuwingen en beperkingen op de weg.

Op tijd zijn is belangrijk

In de transportsector is het van belang om vrij nauwkeurig te kunnen aangeven wanneer de vracht aankomt. De verwachte aankomsttijden die de TomTom-app weergeeft, houden rekening met de actuele verkeersgegevens, waardoor chauffeurs een reëel beeld krijgen en hun planning hierop kunnen aanpassen. De gebruikersinterface van TomTom GO Navigation is zo ontworpen dat afleiding door gebruik van de app tot een minimum is beperkt. Chauffeurs houden hierdoor de aandacht op de weg. Dit is uiteraard bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. Door de Android Auto™-compatibiliteit is het ook mogelijk om de gekozen route te synchroniseren met een scherm op het dashboard.

Nieuwe verkeersregels worden meegenomen

Omdat de toegevoegde vrachtwagennavigatie rekening houdt met zaken zoals voertuiggrootte en vrachttype, is de app een handige hulp voor vrachtwagenchauffeurs. Door gebruik te maken van de vrachtwagennavigatie blijven chauffeurs op de hoogte van veranderde verkeersregels en kunnen ze voor hen verboden routes makkelijk vermijden. Uiteraard zorgt TomTom dat deze app met vrachtwagennavigatie up to date blijft. Binnenkort zal de app zelfs rekening gaan houden met zeer actuele zaken, zoals de instelling van lage-emissiezones in bepaalde steden.

Share This Post