Share This Post

Technologie / Uncategorised

Hoe slim zijn slimme snelwegen nou eigenlijk?

Hoe slim zijn slimme snelwegen nou eigenlijk?

Is 2018 het jaar van de genie? Donald Trump is de ‘slimste man in de kamer’ (volgens Donald Trump). Bill Gates heeft 80 miljoen dollar toegewezen aan de bouw van een slimme stad. Binnenkort kunt u een slim toilet kopen ter waarde van 11.000 dollar. Er wordt ook gewerkt aan slimme snelwegen.

Op papier klinkt een slimme snelweg ideaal. Het verkeer wordt via een centraal controlecentrum gecontroleerd en verkeersborden en snelheidslimieten kunnen met één druk op de knop geactiveerd of gedeactiveerd worden. Dit betekent dat de capaciteit is toegenomen, dat de files gereduceerd zijn, dat de veiligheid wordt behouden en dat er een goede doorstroming van het verkeer bestaat. Hoe kan dat nou niet leuk gevonden worden?

Volgens het masterplan voor slimme snelwegen moeten voertuigen de vluchtstrook gebruiken tijdens drukke periodes. Geweldig idee. Maar wat gebeurt er als iemand panne heeft? Dan gaat u naar een vluchthaven.

Vluchthavens bevinden zich met intervallen langs de snelweg en ze kunnen door bestuurders gebruikt worden die zich in moeilijkheden bevinden. Uit een survey van de RAC blijkt echter dat 52% van de bestuurders niet weet wat een vluchthaven is.

Hopelijk worden slimme snelwegen iets gesofisticeerder dan het rijden op de vluchtstrook…

Welke eigenschappen zou u graag willen zien? Laat het ons weten door onderaan een opmerking achter te laten.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>