Share This Post

Technologie

Sennder haalt € 62,4 miljoen aan financiering op

Sennder haalt € 62,4 miljoen aan financiering op

Sennder, een in Berlijn gevestigde logistieke start-up heeft zojuist € 62,4 miljoen opgehaald in een Series C-financieringsronde onder leiding van Lakestar, met bestaande investeerders zoals risicokapitaalbedrijven Accel, Holtzbrinck Ventures, Project A en Scania.

Dat brengt de totale financiering van sennder dit jaar op bijna € 100 miljoen.

Sennder is in 2015 opgericht en is een logistiek platform en een marktplaats voor vrachtvervoer over de weg die meer dan 7.500 verladers en bezorgdiensten in heel Europa met elkaar verbindt.

Logistiek en het verplaatsen van vracht op de juiste manier is voor elk bedrijf cruciaal en de mogelijkheden voor digitalisering van deze ruimte zijn enorm. We hebben tenslotte te maken met een industrie van € 350 miljoen die nog steeds sterk afhankelijk is van papieren documenten, telefoontjes en faxen.

Maar verandering komt eraan. Het zogenaamde ‘Amazon-effect’ zorgt ervoor dat start-ups en gevestigde bedrijven meer zichtbaarheid en transparantie bieden in hun bedrijfsmodellen.

Sennder biedt apps voor chauffeurs, tools voor backoffices voor wagenparken en beheeroplossingen voor verladers. Het maakt gebruik van AI om inzichten te creëren in gegevens die zijn verzameld uit vloten om routeplanning te automatiseren en end-to-end vrachtbewegingen te coördineren.

David Nothacker, mede-oprichter van sennder: “Wij geloven dat Sennder voorop loopt in de industrie op het gebied van digitalisering, betrouwbaarheid en klantenservice.”

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>