Share This Post

Technologie

Schiphol wint prijs voor digitale hulp vrachtwagens

Schiphol wint prijs voor digitale hulp vrachtwagens

De laatste tijd komt het vliegveld Schiphol niet erg positief in het nieuws. Op internet en op tv zien we de lange rijen wachtenden die na vele uren geduld vaak alsnog hun vlucht missen. Het lijkt wel of bij Schiphol de regie geheel kwijt is. Ondertussen is er blijkbaar wel hard gewerkt aan verbetering. Zo ook wat betreft de doorstroom van vrachtwagens. Voor dat laatste heeft Schiphol nu zelfs de Computable Award gewonnen voor de digitale hulp die zij aan vrachtwagenchauffeurs bieden.

Truckmeister app

Sinds enige tijd is er digitale hulp voor vrachtwagenchauffeurs om een geschikte wachtlocatie te vinden op Schiphol. Via de zogenaamde Truckmeister app krijgen chauffeurs die onderweg zijn naar Schiphol een overzicht te zien van bufferlocaties en beschikbare parkeerplaatsen. Vrachtwagenchauffeurs kunnen zo inschatten of ze eerst naar een bufferlocatie moeten rijden of direct kunnen laden of lossen. De doorstroming van het vrachtverkeer is door deze digitale hulp sterk verbeterd. Er wordt niet onnodig geparkeerd door vrachtwagens op de rijbaan. Ook rijden vrachtwagens minder rond in het gebied, omdat digitaal inzichtelijk is voor de vrachtwagenchauffeurs waar zij een parkeerplek kunnen vinden, als zij niet direct terecht kunnen op Schiphol. Behalve een betere verkeersdoorstroming zorgt de app dus ook voor minder CO2-uitstoot rondom Schiphol.

Computable Award 2022

Met deze digitale hulp heeft Schiphol de Computable Award 2022 in de categorie Groot Zakelijke Projecten gewonnen. Tijdens een jaarlijkse uitreiking zijn deze ICT-prijzen toegekend aan bedrijven, projecten en/of personen die zich in het afgelopen jaar hebben onderscheiden op ICT gebied. De winnaars zijn gekozen door een onafhankelijke vakjury en door de lezers van het blad Computable. Schiphol won dit jaar met 21 procent van de stemmen deze jaarlijkse prijs.

Share This Post