Share This Post

Vrachtwagens

Scania verhoogt productiecapaciteit in Nederland

Scania verhoogt productiecapaciteit in Nederland

Scania gaat gaat haar productiecapaciteit in Nederland verhogen. In de fabriek in Zwolle zal de productie verhoogd worden naar maximaal 240 vrachtwagens per dag. Dit is een verhoging van 14 procent ten opzichte van de huidige productie. Deze hogere productiecapaciteit betekent dat Scania flink gaat investeren in Scania Zwolle. De planning is dat de Nederlandse fabriek in 2023 technisch klaar is voor de gewenste capaciteitsuitbreiding.

Groeiende vraag naar trucks

Scania verwacht een groeiende vraag naar vrachtwagens. Vandaar dat zij haar productie verder verhoogd. Vorige maand werd bekend dat Scania een half jaar geen nieuwe orders meer aanneemt. Deze order intake stop geldt echter alleen voor diesel trucks van Scania. Elektrische trucks zijn vooralsnog wel te bestellen. Reeds bestelde dieseltrucks hebben een zeer lange levertijd die tot 20 maanden kan oplopen. Scania heeft, zoals alle vrachtwagenfabrikanten, last van een tekort aan onderdelen vanwege problemen met de aanlevering. Ook speelt de onzekerheid over de prijs van die onderdelen een rol bij de huidige intake stop bij de Scania.

​Scania Zwolle

Scania Zwolle is op dit moment de grootste Scania-fabriek ter wereld. De Zwolse vestiging neemt circa 60% van de jaarproductie van Scania voor haar rekening. Vanuit de fabriek worden trucks aan meer dan 80 landen in de wereld geleverd. Door de toekomstige capaciteitsverhoging blijft deze Nederlandse Scania-fabriek een zeer belangrijke plaats innemen binnen het mondiale productiesysteem.

In Zwolle is men erg blij met de uitbreiding van de productiecapaciteit. De komende investering in de toekomst van de fabriek, tijdens deze economisch onzekere tijden, is voor de regio een zeer positief bericht. Uiteraard is de capaciteitsuitbreiding goed nieuws voor de regionale werkgelegenheid. Wat de productieverhoging van Scania precies gaat betekenen voor de regio Zwolle is echter nog niet bekend.

Share This Post