Share This Post

Vrachtwagens

Scania levert elektrische trucks aan afvalbedrijf ARC

Scania levert elektrische trucks aan afvalbedrijf ARC

Het Zweedse bedrijf Scania gaat 78 elektrische trucks uit hun L-serie leveren aan het bedrijf Amager Resource Center (ARC). Dit is een Deens bedrijf dat afval verwerkt in de regio Kopenhagen. De eerste twee elektrische afvalwagens zijn in december 2021 geleverd. De overige trucks zullen in de loop van 2022 en 2023 geleverd gaan worden.

​Elektrische vuilniswagens

Het gebruiken van elektrische trucks als vuilniswagen zal zeker bijdragen aan een betere luchtkwaliteit en aan minder lawaai voor de inwoners van Kopenhagen en omgeving. Voor de chauffeurs zal de lage instapcabine en het chauffeurscomfort van de L-serie een verbetering van de werkomstandigheden gaan betekenen. De nieuwe trucks zijn tevens uitgerust met de Scania City Door. Deze is geoptimaliseerd voor vervoer met veel korte stops.

​78 elektrische trucks

De totale order aan Scania bestaat uit 72 vuilniswagens (plus 19 als optie), 6 bakwagens (plus 4 als optie) en 1 haakarmtruck (plus 1 als optie). Daarnaast zit er bij deze order een reparatie- en onderhoudscontract voor een periode van 8-10 jaar. Tevens biedt Scania een uitgebreide training aan voor de chauffeurs.

​Scania City Door

Een van de items die de doorslag gaf bij de keuze voor Scania was de mogelijkheid om te kiezen voor de Scania City Door. Dit is een soort busdeur aan de passagierszijde, die is ontworpen als een glazen draaideur die naar binnen opengaat. Hierdoor wordt het snel en vaak in- en uitstappen gemakkelijker. Ook geeft deze speciale deur de chauffeur een goed overzicht van de verkeerssituatie rondom de truck.

De eerste twee volledig elektrische Scania vuilniswagens uit de L-serie zijn in december 2021 geleverd en rijden al in Kopenhagen en omgeving rond. De overige vrachtwagens zullen in de loop van 2022 en in de eerste helft van 2023 worden geleverd.

Share This Post