Share This Post

Nieuws / Technologie / Uncategorised

Satellietnavigaties krijgen de grootste frustraties van de chauffeurs

Satellietnavigaties krijgen de grootste frustraties van de chauffeurs

[icegram campaigns=”655″]

Ben je een gebruiker van een navigatiesysteem of gebruik je nog steeds de goede, ouderwetse kaart? Als je een meer stressvrij leven wilt, kun je maar beter vasthouden aan de vertrouwde papieren kaart, suggereert nieuw onderzoek.

Bijna een kwart van de bestuurders geeft toe dat ze ‘ruzie‘ hebben met hun navigatiesystemen. In een onderzoek onder 1.000 bestuurders zei 23% dat ze regelmatig schreeuwen naar hun navigatiesysteem nadat het ze in de verkeerde richting had geleid.

Als chauffeur van een zware vrachtwagen gaat het in de verkeerde richting sturen door het navigatiesysteem gepaard met risico’s, waardoor je met je voertuig vast kan komen te zitten op een smalle rijstrook of je kan een lage brug kunt tegenkomen.

Uiteraard kun je tegenwoordig speciale navigatiesystemen voor vrachtwagens kopen, maar hun betrouwbaarheid laat te wensen over.

Enigszins verrassend, ontdekte de peiling door Europcar UK dat 40% van de chauffeurs zei dat ze nog steeds de voorkeur gaven aan het gebruik van de ouderwetse kaarten in plaats van een satellietnavigatie. Maar met meer harmonieuze wegen in gedachten is dat misschien geen slechte zaak.

Heb je een verhaal over een sat-nav fout te vertellen? Laat het ons hieronder weten.

Share This Post