Share This Post

Milieu / Uncategorised

RHA reageert op het rapport over klimaatverandering

RHA reageert op het rapport over klimaatverandering

De Road Haulage Association (RHA) heeft op een nieuw rapport over klimaatverandering gereageerd door om erkenning te vragen van de essentiële rol die wegvervoer in de Britse economie speelt.

De Committee on Climate Change is een onafhankelijke wettelijke instantie die de Britse autoriteiten adviseert. Het nieuwe ‘Reducing UK emissions: 2020 Progress Report’ bevat de aanbeveling “dat de ministers de kans aangrijpen om de Covid-19-crisis tot een beslissend moment in de strijd tegen klimaatverandering te maken”.

Het rapport aan het parlement bevat diverse updates over plannen voor emissiearme vrachtwagens en plannen ter verbetering van de infrastructuur voor fietsers en voetgangers. 

RHA-topman Richard Burnett zei dat het rapport “lovenswaardige doelstellingen” bevatte om milieukwesties aan te pakken. Hij voegde er echter aan toe dat bij elke strategie met het belang van het wegvervoer rekening moet worden gehouden. 

Groene zakelijke kosten

Hij zei: “Deze moeten nu worden vastgesteld binnen een duurzame strategie die erkent dat milieu- en sociaal welzijn afhankelijk is van economisch welzijn – en ervoor moet zorgen dat wegruimte en infrastructuur voor iedereen werken. 

“Vervoerders zorgen voor economisch welzijn en zijn essentieel om de lokale winkelstraten en bedrijven van de goederen te voorzien die we allemaal nodig hebben.

“Aangezien de Britse economie naar verwachting de ergste recessie in de geschiedenis zal meemaken, is het stapelen van “groene” kosten voor bedrijven die aan de grond zitten, onwaarschijnlijk en slecht verzonnen. 

“De regering moet een strategie met duidelijke normen ontwikkelen die bedrijven in staat stellen om met vertrouwen te investeren in de technologie die nodig is om koolstofarm te worden.”

Koolstofarme oplossingen

In het CCC-rapport wordt opgemerkt dat de regering momenteel in overleg is met het naar voren brengen van haar ‘Road to Zero’-plannen om benzine- en dieselauto’s geleidelijk af te bouwen. 

Er staat dat een “alomvattend kader voor het koolstofarm maken van vrachtwagens, dat financiële prikkels, regelgeving en infrastructuur omvat, nodig is voor de jaren 2020 en nu moet worden gepland”. 

De RHA publiceerde in januari zijn eigen rapport ‘Eliminate, Minimalize, Offset’, waarin tot een stappenplan werd opgeroepen om transportbedrijven bij het investeren in koolstofarme / koolstofarme oplossingen te begeleiden. 

Investeert jouw vrachtbedrijf in koolstofarme opties voor je wagenpark?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>