Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Regering kondigt uitstel van vrachtwagenheffing aan

Regering kondigt uitstel van vrachtwagenheffing aan

Als je transportbedrijf zwaar door de Covid-crisis  is getroffen, dan zul je opgelucht zijn om te horen dat er een beetje hulp beschikbaar is. 

De regering heeft aangekondigd dat de heffing voor vrachtwagens voor in het VK gevestigde en buitenlandse vrachtwagens vanaf 1 augustus 2020 voor 12 maanden wordt uitgesteld, meldt het Chartered Institute of Logistics and Transport in het VK.

Hierdoor worden de rekeningen van ongeveer 100.000 in het VK gevestigde operators verlaagd, evenals die van Europese vervoerders die naar het VK komen. 

In een verklaring aan de industrie zei een woordvoerder van de regering: “De transportsector is van cruciaal belang om het land in beweging te houden en speelt een sleutelrol bij het ondersteunen van het herstel en de groei van onze economie. Het uitstellen van de heffing is bedoeld om vervoerders enige verlichting te bieden, gezien de moeilijkheden waarmee de sector tijdens de pandemie wordt geconfronteerd.”

Heffing herziening aangekondigd

Je hoeft niets te doen om voor de vrijstelling in aanmerking te komen. Je zult gewoon merken dat je heffing op nul zal staan als je op je normale verlengingsdatum vanaf augustus komt om je voertuigaccijns of wegenbelasting te betalen.

Alle voertuigen krijgen vanaf hun volgende verlengingsdatum een jaar uitstel. 

De regering heeft ook aangekondigd dat zij het komende jaar met groepen zal samenwerken die de vracht vertegenwoordigen, om de heffing voor vrachtwagens te herzien om ervoor te zorgen dat deze aan haar doelstellingen blijft voldoen. 

De vrachtwagenheffing is van toepassing op alle vrachtwagens van boven de 12 ton. Het te betalen bedrag is afhankelijk van het gewicht van het voertuig, de asconfiguratie en de duur van de heffing. 

In 2019 werd het gewijzigd om de tarieven afhankelijk van de uitstoot van vrachtwagens te variëren. De nieuwste vrachtwagens die aan de laatste Euro VI-emissienormen voldoen komen nu in aanmerking voor een korting van 10% op het standaardtarief. Eigenaren van oudere vrachtwagens moeten tot 20% meer betalen. 

Zal het uitstellen van de vrachtwagenheffing voor jouw transportbedrijf een verschil maken?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>