Share This Post

Milieu

Red je Pakketje gaat voor 100% elektrische bedrijfswagens

Red je Pakketje gaat voor 100% elektrische bedrijfswagens

De bezorgdienst Red je Pakketje heeft recent 105 nieuwe elektrische bedrijfswagens aangeschaft. Het is de bedoeling van dit bedrijf om de eerste volledig fossielvrije bezorgdienst in Nederland te worden. Red je Pakketje wil een 100 procent elektrisch netwerk creëren waarmee ze overal in Nederland pakketjes kunnen bezorgen. Om dit doel te bereiken is de bezorgdienst overgestapt op de Maxus eDeliver 3.

Emissievrije zones

De meeste grote steden in Nederland zullen over vier jaar zero-emissiezones in gaan voeren. Dit betekent dat alleen nul-emissievrachtauto’s, maar ook alleen nul-emissiebestelauto’s, in deze zones zullen mogen gaan rijden. We zien tegelijkertijd dat de hoeveelheid onlinebestellingen in Nederland steeds groter wordt. Dat resulteert is een steeds groter wordende hoeveelheid pakketjes die moet worden bezorgd. Uiteraard ook in die steden waar je met een diesel- of bezinewagen niet meer welkom zal zijn.

Instabox

Red je Pakketje heeft per 1 januari 2022 de bedrijfsnaam veranderd in die van het Zweedse moederbedrijf Instabox. Al vanaf de oprichting van dit bedrijf is het streven om zo min mogelijk schade toe te brengen aan mens en milieu. Een van de manieren om dit doel te bereiken is om volledig elektrische te gaan rijden. Red je Pakketje hoopt dat dit doel eind 2022 is behaald. Het bedrijf spreekt al van de Red je Pakketje manier: ongecompliceerd, snel en CO2-neutraal.

Maxus eDeliver 3

De nieuw aangeschafte elektrische bestelauto’s zijn grotere bedrijfswagens dan bij Red je Pakketje tot nu toe gebruikt werden. Ook hebben deze bestelwagens een hoog laadvermogen en een laag stroomverbruik. Alle modellen zijn standaard uitgerust met een 3-fasen AC-laadmogelijkheid en een tot 80 kW DC-laadmogelijkheid. De financiering van de nieuwe elektrische voertuigen voor Red je Pakketje is gedaan door het leasebedrijf Beequip. Het ziet er naar uit dat Red je Pakketje klaar is voor de toekomst.

Share This Post