Share This Post

Technologie / Uncategorised / Vrachtwagens

Een kostbare lading: Houd uw koelwagen in het oog door middel van technologie

Een kostbare lading: Houd uw koelwagen in het oog door middel van technologie

Wereldwijd zijn er, volgens de cijfers van het ‘International Institute of Refigeration’, meer dan vier miljoen koelwagens en 1,2 miljoen gekoelde containers. Alleen al de farmaceutische koelketen industrie heeft een waarde van 9,4 miljard dollar.

Bij gekoeld transport gaat het er niet alleen maar om dat bederfbare producten (voornamelijk voedsel en farmaceutische producten) van A naar B worden getransporteerd. Het gaat erom dat de transportvereisten en de vergankelijkheid van elk individueel product wordt getraceerd, zodat de efficiëntie en de naleving onderweg kan worden verzekerd.

Koelwagens hebben met verschillende uitdagingen te kampen: van energieafhankelijkheid en een verhoging van gevoeligheid tot aan kwaliteitsnormen en een toenemende regelgeving. Om die reden is er dus altijd wel ruimte voor verbetering.

De ingebouwde technologie van koelwagens geeft de temperatuur binnen de trailer weer en stuurt de resultaten van de GPS-plaatsbepaling door naar het centrale fleet-management-systeem. De informatie wordt daarna afgestemd met de vereisten van de lading, zodat de temperatuur onderweg bijgehouden kan worden en problemen ontdekt kunnen worden.

De kans dat een lading gered kan worden is groter wanneer een temperatuurschommeling snel wordt opgemerkt. De technologie die de temperatuur bijhoudt, documenteert ook de condities van het vervoer en die gegevens kunnen ook voor juridische procedures gebruikt worden.

In de toekomst zullen vervoerders zichzelf op de markt zetten met behulp van deze technologie, daar ben ik van overtuigd.

Wat voor ervaring heb jij met deze technologie? Laat het ons weten door een opmerking achter te laten.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>