Share This Post

Nieuws

Politie operatie richt zich op vrachtwagenchauffeurs

Politie operatie richt zich op vrachtwagenchauffeurs

De politie in het VK heeft zich gericht op vrachtwagenchauffeurs en heeft daardoor honderden meldingen van verkeersovertredingen afgegeven.

Politieagenten gebruikten, terwijl ze in Suffolk patrouilleerden, een geleende vrachtwagen om een beter zicht te krijgen in de cabines van vrachtwagenchauffeurs.

Ze waren op zoek naar bestuurders die geen veiligheidsgordels droegen, hun mobiele telefoons gebruikten en onvoorzichtig reden. Er werden meer dan 300 boetes uitgegeven en het rijden zonder gordel was de meest voorkomende overtreding.

Suffolk’s politie- en misdaadcommissaris Tim Passmore verklaarde: “Ik kan niet geloven dat professionele chauffeurs hun leven, hun levensonderhoud en de levens van anderen kunnen riskeren, door naar hun telefoons te kijken en geen veiligheidsgordels om te doen. Het is schokkend.”

In samenwerking met Orwell Trucks liep de verkeersveiligheidsoperatie samen met een twee weken durende campagne voor de handhaving van de veiligheidsgordel door het European Traffic Police Network.

Helaas geven sommige professionele chauffeurs de rest van ons een slechte naam. Maar wordt er genoeg gedaan om andere weggebruikers die ook overtredingen begaan, aan te pakken?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>