Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Pandemie banen wissel: van glampsite-medewerker naar vrachtwagenchauffeur

Pandemie banen wissel: van glampsite-medewerker naar vrachtwagenchauffeur

De pandemie van het coronavirus heeft tal van opmerkelijke verhalen opgeleverd.

We hebben gehoord dat chauffeurs in hun wagens slapen om hun gezin te beschermen. We hebben ook gezien hoe chauffeurs gratis voedsel weggeven aan collega-vrachtwagenchauffeurs bij snelwegdiensten om het gebrek aan faciliteiten op dit moment te compenseren.

Het laatste buitengewone verhaal is dat van een glampsite-medewerker die aan het begin van de uitbraak de overstap naar vrachtwagenchauffeur maakte.

Zoals gemeld in The Guardian, ging Kayleigh Easton, een operations manager op de site van Sedgewell Barn Holidays, achter het stuur van een vrachtwagen zitten toen haar park gesloten werd. 

Dus, hoe slaagde ze erin om zo’n snelle overgang te maken?

“Ik had net een vrachtwagenrijbewijs gekregen, dus ik ben overgeplaatst naar het zusterbedrijf Tweddle Transport en lever aardappelen”, legde ze uit.

Door het wisselen van baan is ze in de voetsporen van haar vader en broer getreden die allebei vrachtwagens besturen. Kayleigh zei dat ze het ‘altijd al wilde doen’ en ze is dankbaar dat ze de kans heeft gekregen om te werken, ook al zou ‘de tijd thuis heerlijk zijn geweest’.

Kayleigh levert de aardappelen door het hele land aan supermarkten en fabrieken. Maar hoewel de ervaring ‘fantastisch’ was, zegt ze dat ze zichzelf niet fulltime achter het stuur kan zien zitten.

“Ik heb paarden en honden, dus het is voor mij niet praktisch om het altijd te blijven doen”, zei ze. Ze voegde eraan toe dat ze ook de kant van haar normale baan miste en het niet zou missen om ‘in een hete, plakkerige wagen vast te zitten’.

Het lijkt erop dat Kayleigh zodra haar camping weer opengaat terug zal gaan naar ‘ervoor zorgen dat de wigwams klaar zijn’. Maar hoe kwam ze erachter dat ze een vrouwelijke chauffeur was in wat traditioneel een ‘mannenwereld’ was?

“Het is duidelijk dat als je een meisje bent een vrachtwagenchauffeur zijn zwaar werk is”, zei ze. “Met de huidige beperkingen van het coronavirus moet ik vaak naar de mannentoiletten die niet prettig zijn en met veel diensten die gesloten zijn kan het moeilijk zijn om aan warm eten te komen.”

Ze had ook het gevoel dat andere chauffeurs naar haar kijken en denken: ‘Dat kun je niet, je bent een meisje.’

Geen gemakkelijke baan. Maar fair play voor haar, omdat ze haar steentje tijdens de pandemie heeft bijgedragen! 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>