Share This Post

Rijden & Logistiek

Overstromingen zorgen voor problemen op de weg

Overstromingen zorgen voor problemen op de weg

In Nederland is met name in Limburg de bevolking getroffen door heftige overstromingen vanwege enorme regenval in korte tijd. Dijken braken door, huizen en straten liepen onder water. Mens en dier werden geëvacueerd.

Gelukkig vielen er in Nederland geen doden. De schade bleef beperkt tot materiële zaken. Dat lag in België en Duitsland wel anders. Behalve zeer veel schade vielen er ook veel doden en gewonden door het zeer snel opkomende water. De mensen werden vaak overvallen door de snelheid en de kracht van het water. In Duitsland hebben de overstroming tevens gezorgd voor problemen op de weg, met name in het gebied ten zuiden van Keulen.

A61

De overstromingen hebben vooral in Duitsland de infrastructuur zwaar beschadigd. Naast onvoorstelbaar menselijk leed en heel veel materiële schade heeft het water ook veel schade aangericht aan het Duitse wegennet, met name aan de A61 ten zuidwesten van Keulen. Er zijn delen van de A61 waarvan de vluchtstrook en de rechter rijbaan door het hoge water volledig waren verdwenen. De overstromingen in dit gebied hebben zelfs een behoorlijk groot stuk uit de weg geslagen. Gezien de omvang van de schade zal het waarschijnlijk lang duren voordat alles hersteld is.

​Afsluitingen

Voor de A61 geldt dat de weg richting Koblenz is afgesloten tussen kreuz Kerpen en afslag Türnich. Vanaf Türnich en Erftall en Bliesheim is de A61 in beide richtingen dicht. Bij kreuz Meckenheim is de weg dicht in beide richtingen naar Bliesheim. Richting Koblenz is tussen rastplatz Goldene Meile en Sinzig slechts één rijbaan open.

​Vakantieverkeer

Op de alternatieve route voor de A61, namelijk Autobahn 3, is het door deze afsluitingen extra druk. Dat komt ook door het vakantieverkeer. De verwachting is dat de komende weken gerekend moet worden op enorme vertragingen op deze route. Voor vrachtwagens en vakantiegangers die deze kant op moeten rijden, is het advies om de actuele situatie op de Duitse wegen te controleren op Verkehr.NRW. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Share This Post