Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Overheid verzekeringsgarantie stimuleert vrachtwagenbedrijven

Overheid verzekeringsgarantie stimuleert vrachtwagenbedrijven

Worstelende wegtransportbedrijven staan in de rij om van de nieuwe verzekeringsgarantie van £ 10 miljard van de regering te profiteren om bedrijven tijdens de Covid-19 pandemie te beschermen.

Een handelskredietverzekering dekt bedrijven wanneer klanten hun betalingen vertragen of in gebreke blijven, zoals vaak tijdens de Covid-19-pandemie is gebeurd. Dit heeft tot de vrees geleidt dat de verzekeringssector dergelijke polissen zou moeten intrekken of de premies tot onbetaalbare niveaus zou moeten verhogen. 

Nu heeft de regering ermee ingestemd om via haar nieuwe Trade Credit Reinsurance Scheme een vangnet van maximaal £ 10 miljard voor de sector te bieden. 

Het nieuws werd verwelkomd door de Road Haulage Association (RHA), die vorige week onthulde dat de meeste wegtransportbedrijven het tijdens de pandemie moeilijk hadden. 

Algemeen directeur, Richard Burnett, zei: “De RHA lobbyt onvermoeibaar bij de regering over dit onderwerp en het nieuws van vandaag komt als een hart onder de riem voor duizenden wegvervoerders.

“Om de economie weer op het niveau van voor de pandemie te brengen, is het vertrouwen in de toeleveringsketen van cruciaal belang en we zijn verheugd dat onze inspanningen om dit te bereiken, letterlijk zijn vruchten hebben afgeworpen.”

De economie een oppepper geven

Eerder in juni bleek uit een RHA-onderzoek onder 600 wegtransportbedrijven dat 16% vreesde dat ze binnen vier weken in zouden storten. Velen hadden gebruik gemaakt van overheidsleningen en verlofregelingen, maar er was nog steeds brede bezorgdheid over de toekomstige financiële zekerheid van de sector.

De nieuwe regeling zal naar verwachting tot het einde van het jaar duren en zal betrekking hebben op de handel door binnenlandse bedrijven en exporterende bedrijven. De details zijn nog niet uitgewerkt, maar zullen naar verwachting eind juni klaar zijn. 

Minister van Bedrijfsleven, Paul Scully, zei: “Bedrijven het vertrouwen geven om door te gaan met handelen is van cruciaal belang om ons door deze crisis heen te helpen. Deze garantie is essentieel wanneer we proberen om nieuwe sectoren van de economie te heropenen en het VK weer aan het werk willen krijgen op een manier die voor iedereen veilig is.”

Is jouw bedrijf door een handelskredietverzekering gedekt? Geeft het vangnet van de overheid je vertrouwen voor de toekomst van je bedrijf?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>