Share This Post

Nieuws / Technologie / Uncategorised

OnTruck ontvangt € 25 miljoen aan financiering

OnTruck ontvangt € 25 miljoen aan financiering

OnTruck, het bedrijf dat zijn transport technologieplatform heeft opgezet om vraag en aanbod van het vrachtverkeer beter op elkaar af te stemmen, heeft € 25 miljoen aan nieuwe investeringen veiliggesteld.

Deze serie B-financieringsronde werd geleid door het mondiale durfkapitaalfonds Cathay Innovation, waarbij ook andere nieuwe en bestaande investeerders betrokken waren.

Het in Madrid gevestigde OnTruck wil de vrachtmarkt digitaliseren, maar heeft te maken met een industrie die niet zo bekend is met openheid en transparantie. Het verbindt bedrijven die op zoek zijn naar wegtransportbedrijven met een netwerk van meer dan 2.200 vrachtwagenchauffeurs die in Spanje en het VK werken.

Vanuit het oogpunt van een chauffeur biedt OnTruck een gestage stroom van gemakkelijk geprijsd werk. Vanuit een industrieel perspectief verhoogt het de efficiëntie door het aantal lege ritten te verminderen.

Volgens de CEO van OnTruck, Iñigo Juantegui: “Regionale vrachtvervoer is waar verladers en vrachtwagenchauffeurs het meest last hebben van de inefficiëntie, waarbij meer dan 40% van de kilometers leeg gereden wordt.

“Hier kunnen de technologie van OnTruck en onze app voor verzender en chauffeurs de meeste waarde toevoegen aan lagere supply chain-kosten voor verladers en lege kilometers die worden gereden door truckers.”

Juantegui bevestigde dat de nieuwe financiering zijn marktposities in het VK en Spanje zal helpen consolideren en verder zal uitbreiden naar Europa.

Wat vind je van een meer gedigitaliseerd vraag- en aanbodsysteem in vrachtvervoer over de weg?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>