Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Onderzoek toont een pandemisch effect aan op de omzet van het wegtransport

Onderzoek toont een pandemisch effect aan op de omzet van het wegtransport

Volgens de schattingen van de industrie verwachten Europese wegtransportbedrijven dit jaar een daling van 17% in de jaaromzet als gevolg van de Covid-19-crisis. 

De berekening komt in een nieuw rapport, Covid-19 Impacts on the Road Transport Industry, van de International Road Union (IRU). 

De daling bedraagt in heel Europa € 64 miljard. Wereldwijd is de geschatte gemiddelde daling voor het wegtransport 18%, of € 551 miljard, met naar verwachting een daling van meer dan 30% in China, Argentinië en Iran.

De IRU heeft nu een 10-punten herstelplan opgesteld, inclusief financiële en niet-financiële maatregelen voor overheden en banken om de sector te ondersteunen. 

Recessie

Secretaris-generaal van IRU Umberto de Pretto: “Wegvervoersdiensten zijn voor economieën en gemeenschappen overal van fundamenteel belang. Deze nieuwe bevindingen zijn alarmerend. Elke wegtransporteur die failliet gaat, heeft invloed op de verplaatsing van mensen en goederen.

De schattingen zijn gebaseerd op een diepgaand onderzoek onder IRU-leden en op macro-economisch onderzoek en analyse. 

Volgens de IRU hebben verplaatsingsbeperkingen, grenscontroles en sluitingen en gezondheidscontrole alle supply chains verstoord. De algemene economische achteruitgang heeft ook tot de daling van het vrachtvervoer over de weg bijgedragen. 

De geschatte daling van het passagiersvervoer is zelfs nog groter. Passagiersvervoerbedrijven in Europa zullen naar verwachting een daling van 57% zien, ofwel 81 miljard euro.

Meneer de Pretto zei: “We hebben veel regeringen de regelgeving aan zien passen en herstelpakketten aan zien kondigen, maar de details voor wegvervoerders zijn over het algemeen vaag.

“Ons onderzoek wijst op de onmiddellijke behoefte aan op de industrie gerichte maatregelen die bij de schaal van de huidige situatie passen. Zelfs op het hoogtepunt van de crisis bleef het wegvervoer flexibel, operationeel en bleef het zijn unieke rol spelen. Nu worden de wereldwijde herstelinspanningen in gevaar gebracht zonder duidelijke overheidsmaatregelen om wegvervoerders te ondersteunen.”

Hoe heeft de pandemie dit jaar de omzet van jouw bedrijf beïnvloed?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>