Share This Post

Uitgelicht

NK Veiligste Chauffeur 2021 is gestart

NK Veiligste Chauffeur 2021 is gestart

Het NK Veiligste Chauffeur 2021 is officieel van start gegaan. Wie mee wil doen, kan zich nog inschrijven voor deze wedstrijd. Het eerste deel van de competitie zal online plaatsvinden. Tijdens deze online fase kunnen de beste 25 vrachtwagenchauffeurs zich kwalificeren voor de finale, die plaatsvindt op zaterdag 25 september 2021 op het TT Circuit van Assen. De winnaar van de finale mag zichzelf de veiligste chauffeur van Nederland noemen.

​Eisen deelname

Er zijn een aantal eisen waaraan je moet voldoen om mee te mogen doen aan het NK Veiligste Chauffeur:

  • Nederlandse nationaliteit

  • Geldig Nederlands rijbewijs, categorie C of CE

  • Geldig Code 95-certificaat

  • Werkzaam als beroeps(truck)chauffeur, zelfstandig of in loondienst, bij een in Nederland gevestigd bedrijf

  • Geen veroordeling, straf of maatregel opgelegd gekregen in de afgelopen 5 jaar voor rijden onder invloed, veroorzaken van dood en/of letsel door een aanrijding of voor doorrijden na een aanrijding

Prijzen

De winnaar van de finale van het NK Veiligste Chauffeur 2021 wint de TVM Award en uiteraard eeuwige roem. De top 25 veiligste vrachtwagenchauffeurs krijgt als prijs dat zij met zijn allen op bezoek gaan naar naar Volvo Trucks in Göteborg in Zweden. Er zal een bezoek gebracht worden aan de fabriek, aan het Volvo Trucks democentrum en aan het Volvo Museum. Deze prijs is gepland in de laatste week van oktober 2021 of in de eerste week van november 2021, maar dit is wel afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment van kracht zijn. De nummers 26 t/m 75 van de competitie krijgen als prijs een bezoek aan de Volvo Trucks fabriek in Gent.

Verkeersveiligheid

In Nederland vallen jaarlijks zo’n 600 doden in het verkeer. In heel Europa gaat het om zo’n 18.000 dodelijke ongevallen. Uit onderzoek is gebleken dat de oorzaak van deze dodelijke ongelukken in 90 procent van de gevallen in het gedrag van de chauffeurs gezocht moet worden. Een van de manieren om de veiligheid op de weg te vergroten is om meer bewustwording voor dit onderwerp te creëren. Dat kan bijvoorbeeld door de organisatie van het NK Veiligste Chauffeur.

In 2020 ging het NK Veiligste Chauffeur niet door vanwege de coronacrisis. Dit jaar gaat het NK wel door. Tijdens de finale in Assen zal uiteraard volledig coronaproof worden gewerkt.

​Hélène Hendriks

Tv-presentator Hélène Hendriks, bekend van diverse sportprogramma’s, zal op 25 september de finale van het NK Veiligste Chauffeur 2021 presenteren. Ook zal zij de prijzen uitreiken.

Wie mee wil doen of meer wil weten over het NK Veiligste Chauffeur 2021 kan kijken op de speciale website: NK Veiligste Chauffeur 2021: meld je aan en doe mee (tvmawards.nl) .

Share This Post