Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Nieuwe wet voorgesteld voor gevaarlijke fietsers – hoog tijd?

Nieuwe wet voorgesteld voor gevaarlijke fietsers – hoog tijd?

[icegram campaigns=”655″]

De relatie tussen vrachtwagens en fietsers op de weg is misschien niet zo gezond als dat hij zou moeten zijn. Bij fietsers heerst het algemene gevoel dat chauffeurs ze niet altijd met de nodige zorg en aandacht behandelen, terwijl de chauffeurs vaak denken dat fietsers niet verantwoordelijk zijn voor hun acties.

Maar de zaken lijken te veranderen – wat de wet betreft tenminste.

Het Ministerie voor verkeer in het Verenigd Koninkrijk heeft een 12 weken durende consultatie gelanceerd om te kijken of er nieuwe overtredingen moeten worden geïntroduceerd voor gevaarlijke fietsers.

De voorgestelde maatregelen maken deel uit van plannen om de verkeersveiligheid wetgeving up-to-date te maken om voetgangers te beschermen. Maar velen zullen het zien als een eerste teken dat de overheid gedrag aan gaat pakken van fietsers wat andere weggebruikers in gevaar brengt.

Matt Briggs, wiens vrouw Kim in 2016 door een fietser werd gedood, zei: “Ik verwelkom de voorstellen van de regering voor nieuwe wetgeving rond het veroorzaken van de dood en ernstige verwonding door gevaarlijk en onvoorzichtig fietsen. Deze openbare raadpleging is een belangrijke stap in de richting van het bijwerken van de aftandse wetten die momenteel worden gebruikt voor het vervolgen van fiets overtredingen.

Daarnaast heeft het ministerie van Transport verdere maatregelen aangekondigd, waaronder een herziening van de verkeerswetgeving om automobilisten duidelijker te maken hoe ze op een veilige manier fietsers kunnen passeren.

Wat denk je van de nieuwe voorstellen? Zullen ze de relatie tussen fietsers en bestuurders verbeteren?

Share This Post