Share This Post

EU

Nieuwe verkeersveiligheid regels

Nieuwe verkeersveiligheid regels

Voorgestelde regels over weginfrastructuur en voertuigveiligheid kunnen duizenden levens op de Europese wegen helpen redden, beweert de Europese Raad voor Transportveiligheid.

Het aantal verkeersslachtoffers is in de afgelopen 15 jaar meer dan gehalveerd, maar er waren in 2017 nog 25.3000 doden en 135.000 ernstige verwondingen. Nieuwe voorstellen van de Europese Commissie zijn ontworpen om die cijfers nog verder te verminderen.

Het derde mobiliteitspakket is ontwikkeld om lidstaten te helpen bij het identificeren van gevaarlijke weggedeelten en betere doelinvesteringen. De huidige regels voor verkeersveiligheidsaudits zijn alleen van toepassing op wegen in het trans-Europees vervoersnetwerk. De update zou de regels uitbreiden naar alle snelwegen, primaire wegen en niet-stedelijke wegen die EU-financiering ontvangen.

De Europese Commissie heeft ook voorgesteld om prestatienormen voor verkeersborden en markeringen te ontwikkelen – met name belangrijk als autonome voertuigen de weg op moeten. De commissie heeft ook gestemd ter ondersteuning van nieuwe veiligheidskenmerken voor vrachtwagens, waaronder de detectie van kwetsbare weggebruikers (bijvoorbeeld voetgangers en fietsers).

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>