Share This Post

Gezondheid / Uncategorised

Nieuwe richtlijnen voor het bewaken van het mentale welzijn van chauffeurs

Nieuwe richtlijnen voor het bewaken van het mentale welzijn van chauffeurs

Verkeersveiligheidsorganisatie Brake heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd over hoe wagenparkbeheerders en HR-afdelingen het mentale welbevinden van hun chauffeurs kunnen volgen.

Het verslag, ‘Positief geestelijk attitudes: bewaken van bestuurders gedrag‘ is geproduceerd in samenwerking met Teletrac Navman en bespreekt hoe wagenparken de gedragingen van chauffeurs effectief kunnen verbeteren en het risico op de weg kunnen verminderen.

Het rapport benadrukt de noodzaak voor werkgevers om zich bewust te blijven van het gedrag van chauffeurs en een werkcultuur te creëren die mensen en hun welzijn waardeert. Medewerkers aan het rapport zijn onder meer prominente experts en academici uit de wagenparksector en gebruiken casestudies uit de branche om de informatie te onderbouwen.

Sprekend over de nieuwe richtlijnen verklaarde Sarah Plumb, de senior wagenpark functionaris van Brake: “Slechte gedragingen en een negatieve gemoedstoestand kunnen een nadelig effect hebben op de veiligheid van de chauffeur.”

Ze legde uit dat, hoewel mensen over deze problemen beginnen te praten, er toch meer gedaan moet worden.

Plumb vervolgde: “Organisaties hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun chauffeurs zowel fysiek als mentaal fit zijn om te rijden en er moeten effectieve holistische benaderingen worden geïntroduceerd om dit te bereiken.”

Heb jij de ervaring dat dit een onderwerp is dat binnen de branche wordt aangepakt? Of hebben we nog een lange weg te gaan?

Share This Post