Share This Post

Technologie

Nieuwe generatie Mirrorcam-systeem van Mercedes

Nieuwe generatie Mirrorcam-systeem van Mercedes

Het Mirrorcam-systeem van Mercedes is een set van digitale camera’s boven de portieren van de vrachtwagen met displays in de cabine dat dient als vervanging van de reguliere zijspiegels. Mercedes kwam als eerste met een dergelijk systeem. Ondertussen zijn ook andere merken met vergelijkbare en zelfs betere systemen op de markt gekomen. Het Mercedes Mirrorcam-systeem was daarom toe aan een nieuwe en verbeterde versie.

​Verbeteringen

Een van de verbeteringen die Mercedes aan het Mirrorcam-systeem heeft aangebracht, is het verkorten van de arm waaraan de camera is bevestigd. Deze is zo’n tien centimeter korter dan de oorspronkelijke versie. Door de arm te verkorten, komt de camera dichter tegen de cabine aan. Het beeld zou hierdoor nog breder worden, zodat chauffeurs nog makkelijker achteruit kunnen rijden. Ook zou het verkorten van de arm beter zijn om schade aan het systeem te voorkomen.

Daarnaast zijn er nog een aantal technische verbeteringen aangebracht waardoor de helderheid en het contrast van de monitoren en de camera verbeterd zijn. Ook is er een gootje aangebracht dat regenwater snel afvoert, zodat er bij regenachtig weer geen druppels op de lens van de camera blijven zitten.

​Rijcomfort en veiligheid

Het Mirrorcam-systeem van Mercedes is onder andere een grote hulp bij de dode hoek detectie. In druk stadsverkeer met veel fietsers en voetgangers is dit van groot belang. In combinatie met de Active Side Guard Assist word je als chauffeur zelfs actief gewaarschuwd door het systeem, als er iets in de dode hoek zit. Een andere mogelijkheid van het systeem is dat de chauffeur de camera’s ook kan inschakelen tijdens rustpauzes. Zo kan de situatie rondom de truck in de gaten gehouden worden.

Het nieuwe Mirrorcam-systeem van Mercedes is sinds april dit jaar leverbaar op de Actros, Arocs, en de eActros.

Share This Post