Share This Post

Nieuws

Nieuwe directeur bij STL: Lisette van Herk

Nieuwe directeur bij STL: Lisette van Herk

Per 1 september a.s. is mevrouw Lisette van Herk de nieuwe directeur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Het STL is een uitvoeringsorganisatie van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. Deze organisatie is onder andere bekend van de grote campagnes, zoals de campagne waardoor zij-instromers succesvol in de sector zijn komen werken als vrachtwagenchauffeur.

​Mobiliteit en duurzame inzetbaarheid

Mevrouw van Herk heeft aangegeven dat zij van plan is om veel aandacht te gaan besteden aan de mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van de medewerkers in de transportsector. De vertrekkende directeur, Willem de Vries was zes jaar directeur van STL, maar hij gaat dit jaar met pensioen.

Voorheen werkzaam bij Rabobank en NS

Lisette van Herk is nu nog werkzaam bij Rabobank Nederland. Zij bekleedde bij deze bank de functies van interim directeur, programmamanager en hoofd Organisation Development. Voordat ze bij de Rabobank werkte, was zij werkzaam als Directeur Reisinformatie bij de Nederlandse Spoorwegen.

De nieuwe directeur van STL heeft een juridische achtergrond. Ze studeerde rechten en is gepromoveerd op het onderwerp ‘arbeidsvoorwaardenvorming in het beroepsgoederenvervoer over de weg op Europees niveau’. Haar interesse voor de transportsector zat er al vroeg in. Haar vader was namelijk vrachtwagenchauffeur.

Ervaren bestuurder

Met Lisette van Herk krijgt STL een ervaren bestuurder. Een goede balans op de arbeidsmarkt voor de sector transport en logistiek is voor deze nieuwe directeur een duidelijk speerpunt. Zij vindt het ook belangrijk dat alle werknemers veilig, gezond en met trots hun werk kunnen doen. Daarnaast ziet zij een uitdaging in het feit dat er de komende jaren veel nieuwe mensen nodig zullen zijn voor de transportsector.

De Raad van Toezicht van het STL heeft veel vertrouwen in de nieuwe directeur en wenst haar veel succes met haar nieuwe functie.

Share This Post