Share This Post

Vrachtwagens

Nieuw Turks Truckmerk in Nederland

Nieuw Turks Truckmerk in Nederland

Vrij plotseling is het Turkse bedrijf BMC op de Nederlandse markt verschenen. Dat er een nieuw truckmerk in Nederland komt, is niet zo bijzonder. Wat wel minder vaak gebeurt, is dat er een nieuwe truckfabrikant met een complete truckrange op de Nederlandse markt komt. En dat is precies wat BMC heeft gedaan.

BMC

BMC staat voor British Motor Corporation, maar toch is er geen sprake van een Britse, maar van een echt Turkse fabrikant. Het oorspronkelijke Britse moederbedrijf bestaat niet meer. Het Turkse bedrijf BMC is als zelfstandig bedrijf doorgegaan met behoud van de originele naam. BMC staat vooral bekend om zijn bussen, maar ze hebben ook een mooie range met truckmodellen. Op de IAA in Hannover beleefde de BMC Tuğra haar wereldprimeur. De Tuğra is ook een model dat naar Nederland komt. Inmiddels zijn er al twee BMC Tuğra trucks verkocht in Nederland.

Tuğra

De Tuğra werd geïntroduceerd op de IAA. Daarna bleef het even stil rondom deze truck, maar nu is hij dan toch in Nederland. Deze truck is voorzien van een 460 pk sterke Cursor 11 motor van FPT (Iveco) en een ZF TraXon versnellingsbak. De Tuğra heeft een lage instapprijs en een korte levertijd van slechts twee maanden.

BMC-Trucks Netherlands B.V.

De importeur van BMC trucks voor Nederland is BMC-Trucks Netherlands B.V. Dit bedrijf is opgericht door Mannes Dekker, die ruime ervaring heeft met het importeren van diverse merken. Na Spanje is Nederland het tweede West-Europese land waar BMC trucks nu te koop zijn.

Transport Compleet

Wie de BMC Tuğra wil bekijken kan dat van 28 tot en met 30 september 2021 op Transport Compleet in Gorinchem doen. Naast de al eerder genoemde BMC Tuğra zullen daar ook diverse andere BMC’s getoond worden.

Share This Post