Share This Post

Technologie

Nieuw trailerdeurslot via app

Nieuw trailerdeurslot via app

Met het nieuwe trailerdeurslot van Imbema kun je zonder sleutel je trailerdeur openen. Dit zogenaamde SBS Fox slot werkt zonder sleutel, maar met behulp van een app op die je op je smartphone kunt zetten. Handig. Geen gehannes meer met sleutels en mechanische sloten, maar een trailerdeur die opengaat zodra je je smartphone met de app in de buurt van het slot houdt.

Trailerdeurslot via app

De SBS Fox is een compact opbouwslot. Je opent het slot via een app die op je smartphone kunt zetten. Je opent de app op je telefoon. In die app zit een code. Daarna houd je je telefoon bij het slot. Via NFC techniek (Near Field Communication) opent de code het slot. Daarna kan je de trailerdeur openen. Dit systeem heeft geen batterijen nodig, maar alleen een opgeladen smartphone. Het gebruik van sleutels hoort hiermee tot de verleden tijd. Weggeraakte sleutels zijn geen probleem meer. Je hoeft als bedrijf ook geen administratie meer bij te houden over wie welke sleutel heeft.

NFC – Near Field Communication

De SBS Fox werkt via NFC – Near Field Communication. Dit is dezelfde techniek die gebruikt wordt bij het contactloos betalen in een winkel met je smartphone. De versleuteling van de codes is heel hoog en kan niet op afstand uitgelezen worden. Ook zijn er extra mogelijkheden die bij app geleverd worden. Zo kan de app zodanig geprogrammeerd worden dat het slot vergrendeld blijft tijdens de reis. De chauffeur moet dan naar het bedrijf bellen als hij op zijn bestemming is. Degene die de app beheert, kan vervolgens de app op afstand weer open zetten, zodat de chauffeur de tailerdeur kan openen.

Slamlockfunctie

Een ander voordeel van de SBS Fox is dat het een slamlockfunctie heeft. Als de chauffeur de trailerdeur sluit, valt deze meteen in het slot en is de trailer automatisch vergrendeld. De deur kan dus nooit per ongeluk open blijven. Een ander voordeel is dat dit nieuwe trailerslot aan de buitenkant van de deur zit. Het is snel en kostenefficiënt aan te brengen.

Share This Post