Share This Post

Hoofdartikels / Uncategorised

Nieuw in het vrachtvervoer? Maak deze beginnersfouten niet

Nieuw in het vrachtvervoer? Maak deze beginnersfouten niet

Als carrièrekeuze kan vrachtvervoer behoorlijk intimiderend zijn. Tenminste in het begin.

Je rijdt immers met een voertuig tot 44 ton over de wegen. En je hebt alleen jezelf om hulp in te roepen als je in een lastige situatie terechtkomt.

Een kleine fout kan grote gevolgen hebben.

Ik weet dat dit je op dit moment niet beter zal laten voelen, maar als je je bewust bent van enkele van de meest voorkomende beginnersfouten, dan kun je voorkomen dat je ze überhaupt maakt.

As je dus een beginnende vrachtwagenchauffeur bent, dan zijn hier de blunders voor beginners om te vermijden:

  1. Overmoed

Er is een goede balans tussen vertrouwen en overmoed. Als je het te veel of te weinig doet, dan zou het kunnen zijn dat je ineens een ongeluk krijgt. Af en toe een schouderklopje kan geen kwaad, maar laat je niet meeslepen. Je blijft op zijn minst een paar jaar een groentje! Blijf dus nederig en wees geen betweter.

  1. Je gezondheid negeren

We hoeven je niet te vertellen dat het vrachtvervoer geen gezonde baan is. Je zit uren achter het stuur en moet de hele tijd gefocust blijven. Het is dus aan jou om ervoor te zorgen dat je gezond blijft. Maak tijd voor lichaamsbeweging, kook wat gezonde snacks voor onderweg, neem regelmatig rustpauzes. Maar misschien wel het belangrijkste: zoek een werkgever die om je geeft.

  1. Improviseren

Het moet vanzelfsprekend zijn dat je je route zorgvuldig moet plannen, waarbij je delen van het wegennet vermijdt die problemen kunnen veroorzaken bij een vrachtwagen, bijv. lage bruggen en bruggen met een gewichtsbeperking. Als je om welke reden dan ook je route moet wijzigen, stop dan en zoek de beste manier uit. Er zijn nu te veel technologische hulpmiddelen om geen fouten bij het plannen te hoeven maken!

  1. Alleen gaan

In de opening van deze blog vermeldden we dat het leven van een vrachtwagenchauffeur eenzaam kan zijn. Maar dat betekent niet dat je het alleen moet doen. Als je een unieke situatie achter het stuur tegenkomt en niet zeker weet welke kant je op moet, vraag het dan aan iemand, of het nu het management is of je collega-vrachtwagenchauffeurs. Het is geen zonde om om hulp te vragen – mensen zullen begrijpen dat je nog steeds een groentje bent.

Het draait allemaal om de gemeenschap in de truckwereld! Toch? 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>