Share This Post

Hoofdartikels / Nieuws / Technologie / Uncategorised

Nabehandeling kan nul emissie dieselmotoren betekenen

Nabehandeling kan nul emissie dieselmotoren betekenen

Interne verbrandingsmotoren kunnen een goedkoper en schoner alternatief bieden voor elektrische aandrijftechnologie in vrachtwagens.

Dankzij de aanzienlijke vooruitgang in nabehandeling van uitlaatgas en aandrijvingstechnologie in de afgelopen jaren, konden diesel en gas gestookte vrachtwagens op middellange termijn de groenste oplossing voor zware voertuigen blijken te zijn.

De bestaande technologie maakt het al mogelijk om de uitstoot van vrachtwagens te verminderen tot het niveau dat wordt geproduceerd door nieuwe personenauto’s (Euro 6d-Temp).

Andy Eastlake, algemeen directeur bij LowCVP verklaarde: “In 2040 kan er een verbrandingsmotor zijn die echt nul emissie heeft.

Verbrandingsmotoren zullen nog lang in het spel zijn.”

Ingenieurs van Eminox, specialist in uitlaatpijpen, hebben al retrofit kits voor oudere voertuigen geproduceerd en werken momenteel aan technologie om de uitstoot van nieuwe voertuigen te verminderen.

Een van de grootste uitdagingen voor zware voertuigen is niet VOX, maar hoe men Euro VI kan bereiken bij lagere temperaturen in een dieselmotor.

Hybride vrachtwagens bieden nog een oplossing met nul emissie, maar de kosten zijn historisch niet in evenwicht.

Martin Flach, directeur alternatieve brandstoffen bij Iveco gelooft dat rond 2040 het langeafstandsvervoer over de weg afhankelijk zal zijn van verbrandingsmotoren, terwijl stadsvervoer accu’s zal gebruiken.

Voor velen in de industrie is het een kwestie van doorgaan met deze veranderingen in plaats van te wachten op regelgeving en overheidsbeleid.

Share This Post