Share This Post

Hoofdartikels

Misschien zijn er nooit meer genoeg chauffeurs

Misschien zijn er nooit meer genoeg chauffeurs

Sommige vacatures voor vrachtwagenchauffeurs zullen nooit ingevuld worden. Dit is volgens een rapport van de Freight Transport Association (FTA), dat zegt dat 15% van de huidige chauffeurs rollen leeg blijven.

Het logistieke rapport van de FTA uit 2019 hebben meer dan 500 vracht- en logistieke organisaties ondervraagd die aan het licht brachten dat ze niet verwachtten 15% van de huidige vacatures te vervullen, en ze verwachtte nog eens een vertraging van 36% om de rest invulling te geven.

Sally Gilson, hoofd van vaardighedencampagnes bij de FTA, zei: “Een verouderend personeelsbestand, concurrentie voor geschoold personeel en veranderende migratiepatronen […] betekenen dat we voor ernstige uitdagingen staan bij de werving en behoud van arbeid voor belangrijke logistieke functies.”

Ze wees er ook op dat “de gemiddelde leeftijd van een vrachtwagenchauffeur 48 jaar is.”

De logistieke sector is de levensader van de economie van een land. De tijd zal leren welke impact het tekort aan chauffeurs op onze economieën zal hebben.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>