Share This Post

Rijden & Logistiek

Meer vrouwen achter het stuur, alsjeblieft

Meer vrouwen achter het stuur, alsjeblieft

In de industrie is slechts 9% van de vrachtwagenchauffeurs vrouw. In een tijd waarin transportbedrijven moeite hebben om het chauffeurstekort aan te vullen, lijkt de oplossing duidelijk.

Maar terwijl leiders uit de sector kijken naar veteranen en jonger talent, zien ze consequent deze belangrijke demografische groep over het hoofd.

Volgens gegevens van het bedrijf Omnitracs voor wagenparkbeheer raken vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs minder vaak betrokken bij te voorkomen ongevallen dan mannen. Onderzoek toont ook aan dat ze de neiging hebben om voorzichtiger te rijden. Ze zijn ook minder geneigd om te stoppen met rijden – cruciaal voor een branche met zo’n hoge omzet.

Maar er is nog meer. Behalve dat ze veiliger zijn, maken vrouwen ook meer kilometers. Dit komt omdat ze vaak in teams rijden. Business Insider Lauren Domnick, hoofd data scientist bij Omnitracs geeft in een gesprek aan dat een bestuurdersteams van een man en vrouw een zeer onderbenutte hulpbron in de vrachtvervoer industrie is.

Het is tijd dat vrachtwagenbedrijven bij hun wervingsinspanning zich meer richten op vrouwen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>