Share This Post

Nieuws

Meer dan honderd boetes op A16 en A59

Meer dan honderd boetes op A16 en A59

Afgelopen maand zijn bij een controle meer dan honderd boetes uitgedeeld voor gebruik van de telefoon tijdens het rijden. De controle vond plaats op de A16 en de A59 in West-Brabant. Deze actie is onderdeel van een grote actie. Verkeersdeelnemers krijgen een flinke boete als ze tijdens het rijden een telefoon vasthouden. Uit eerder onderzoek is gebleken dat het rijden en tegelijkertijd telefoneren of appen steeds vaker voorkomt. De meeste chauffeurs weten wel dat het fout is en vinden zelfs dat telefoneren en rijden niet samengaan. Desalniettemin doen ze het toch.

​143 bekeuringen op 1 dag

Op woensdag 4 mei hebben in totaal 143 chauffeurs op de A16 en de A59 een boete gekregen. De meeste van deze boetes zijn uitgedeeld aan bestuurders die een telefoon in de hand hielden tijdens het autorijden. Dertien bestuurders zijn bekeurd voor andere overtredingen, zoals rechts inhalen, bumperkleven en het rijden over een verdrijvingsvlak. Het gebruik van een smartphone tijdens het rijden vinden sommige weggebruikers bijna vanzelfsprekend. Dat moet snel veranderen, vindt men bij de politie.

​Touringcar met agenten

De politie voerde de controle uit vanuit een touringcar. Deze touringcar met agenten rijdt in 2022 door Brabant en Zeeland. Het doel van deze actie is om weggebruikers ervan te overtuigen hun smartphone niet te gebruiken in het verkeer en zo het aantal ongevallen in het verkeer te verminderen en de wegen veiliger te maken. De werkwijze van het touringcar-team is eenvoudig. Zodra de agenten vanuit de bus zien dat iemand zijn of haar telefoon tijdens het rijden in de hand houdt, wordt een ander politieteam in een kleinere auto ingeseind. Deze agenten in de auto houden dan de overtreder aan.

​Afleiding is gevaarlijk

Afleiding is een van de belangrijkste oorzaken bij het ontstaan van ongevallen in het verkeer. De laatste jaren wordt deze afleiding vooral veroorzaakt door het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer. Bellen of appen tijdens het rijden is gevaarlijk voor jezelf en voor je medeweggebruikers. Hou daarom altijd je ogen op de weg en rij altijd MONO.

Share This Post