Share This Post

EU / Nieuws / Uncategorised

Marktrapport: Europees wegtransport 2018

Marktrapport: Europees wegtransport 2018

[icegram campaigns=”655″]

Het rapport van 2018 over het wegtransport in Europa heeft een overzicht gegeven van hoe de markt verandert op basis van kosten, EU-beleid, eisen van verladers en de Brexit.

Volgens het rapport heeft de Europese markt van wegtransport twee jaar sterke groei gekend. In 2017 bedroeg de groei 4,5% en de nominale groei zal naar verwachting toenemen tot 5,4% in 2018. De industrie zal duidelijk willen dat deze groei zich voortzet in 2019, maar er zijn uitdagingen voor de toekomst.
Met de integratie van meer technologie, de stijgende brandstofkosten, het aanhoudende tekort aan vrachtwagenchauffeurs en de dreigende Brexit, zou volgend jaar een kritieke tijd kunnen worden voor het wegtransport.

Als de groei moet worden voortgezet, dan zullen bedrijven meer moeten doen die zich bewust zijn van en reageren op veranderingen in de markt. Ze zullen intern moeten transformeren en tegelijkertijd moeten voldoen aan de eisen van verladers voor prijstransparantie en zichtbaarheid van de toeleveringsketen.

De Europese markt voor wegtransport bevindt zich in een periode van transformatie, waarbij het lijkt dat de digitalisering een revolutie teweeg gaat brengen in de sector. Grote namen in de industrie en tech start-ups zijn er naar op zoek om constant innovatief voorop te blijven lopen, maar dit zou kunnen leiden tot een steeds groter wordende kloof tussen de bedrijven die nieuwe technologie omarmen en de rest van de industrie.

Het rapport suggereert dat logistieke bedrijven van alle groottes het meeste uit technologie en andere innovatiekansen moeten halen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>