Share This Post

Rijden & Logistiek

Maakt de industrie het leven van een vrachtwagenchauffeur eenvoudiger?

Maakt de industrie het leven van een vrachtwagenchauffeur eenvoudiger?

De Raad van Europa is nieuwe regels overeengekomen die zijn gericht op de werkgelegenheid van vrachtwagenchauffeurs om het werk aantrekkelijker te maken.

Door EG-voorstellen goed te keuren om de wegvervoersector te hervormen, zullen er een aantal wijzigingen zijn die van invloed zijn op de rol. Deze omvatten nieuwe bepalingen over arbeidsomstandigheden; chauffeurs uit lagelonenlanden worden op dezelfde manier betaald als chauffeurs in beter betaalde landen als ze daar voor een bepaalde periode worden geplaatst; en een betere handhaving van rijvoorschriften.

Over de uitspraak gesproken, zei Norbert Hofer, Oostenrijks minister voor transport, innovatie en technologie, dat de overeenkomst ging over “het bieden van eerlijkere regels voor chauffeurs en transportbedrijven en meer efficiëntie voor de nationale controle instanties.”

Hij vervolgde: “Professionele chauffeurs zullen profiteren van betere arbeidsomstandigheden en bedrijven die in verschillende lidstaten actief zijn, profiteren van meer rechtszekerheid en minder formaliteiten.”

De Raad van Europa was het erover eens dat alle vrachtwagens die goederen over de binnengrenzen van Europa vervoeren, tegen het einde van 2024 moeten zijn uitgerust met slimme tachografen. Door te registreren wanneer vrachtwagens over de grens rijden, helpt dit bij het lokaliseren van laden en lossen.

Chauffeurs zullen niet langer in cabines kunnen slapen, maar zullen in plaats daarvan gebruik maken van hotels en bedrijven moeten werkschema’s opstellen zodat chauffeurs minstens eenmaal per maand terug naar huis kunnen.

Dit is duidelijk een stap in de goede richting, maar gaat het ver genoeg? Wat zou er nog meer mogelijk zijn om het leven van vrachtwagenchauffeurs gemakkelijker te maken?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>