Share This Post

Uncategorised

Maak kennis met Vera, de nieuwe semi van Volvo

Maak kennis met Vera, de nieuwe semi van Volvo

Vrachtwagens hebben in de toekomst misschien geen chauffeur meer nodig, maar ze hebben zeker een naam nodig – vraag het maar aan Volvo.

Ze waren niet gelukkig met het creëren van een ontwerp van een vrachtwagen zonder bestuurder, dus heeft Volvo het een naam gegeven: Vera.

Volgens de vrachtwagenfabrikant is het idee dat Vera wordt gemonitord door een cloudservice, wat de logistiek een boost geeft.

Voor Volvo betekent een vrachtwagen zonder bestuurder dat er geen pauzes of onderbrekingen om te slapen nodig zijn voor een efficiëntere en rendabelere reis. De enige vertraging is de tijd die nodig is om de kolossale accu op te laden.

Zoals Mikael Karlsson, vice-president autonome oplossingen bij Volvo Trucks verklaarde: “Vera is nog steeds in ontwikkeling, omdat we stappen moeten ondernemen om veiligheidsaspecten te waarborgen.”

Aah ja. Het kleine probleem van veiligheid. Het is onwaarschijnlijk dat deze (of enige andere elektrische vrachtwagen zonder bestuurder) snel op onze snelwegen zullen verschijnen. De veiligheidsoverwegingen zijn een enorme hindernis – net als een sceptisch groot publiek overtuigen dat vrachtwagens zonder chauffeurs OK zijn. Voor de meeste mensen zal dat niet te accepteren zijn.

Met haar 185 kW motor, met een bereik tot 300 kilometer en het vermogen om een 32-tons trailer te trekken, is Vera nog steeds vooral een ontwerp.

En dat zal ze waarschijnlijk nog een tijdje blijven.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>