Share This Post

Nieuws / Rijden & Logistiek / Uncategorised

Logi-wat? Is het kwartje eindelijk gevallen over logistiek?

Logi-wat? Is het kwartje eindelijk gevallen over logistiek?

Het grote publiek lijkt zich gelukkig niet bewust van de impact die de logistieke sector heeft op het dagelijks leven, maar nieuw onderzoek suggereert dat het kwartje waarschijnlijk zal vallen. Eindelijk.

Een studie gepubliceerd door de Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) onthulde dat 88% van de mensen die in het Verenigd Koninkrijk wonen erkent dat hun leven negatief zou worden beïnvloed als ten minste één dienst voor bedrijfsvoertuigen werd beperkt.

Hoewel mensen echter snel erkennen hoe belangrijk vuilniswagens, bussen en online supermarkt bezorgdiensten zijn, blijven velen onwetend over de rol die bevoorradingsketens in ons dagelijks leven spelen.

Zonder bevoorradingsketens zouden de schappen niet worden gevuld en zouden medische benodigdheden niet beschikbaar zijn. Is dit werkelijk het laatste nieuws voor veel mensen? Blijkbaar wel…

Een groeiend deel van de Britse bedrijfsvoertuigen wordt gebruikt om aan de groeiende vraag van online retail te voldoen. Het Verenigd Koninkrijk is de grootste online retail sector van de EU – vorig jaar werd er in totaal voor £ 67,2 miljard aan goederen en diensten online verkocht. Dit alles houdt commerciële voertuigen bezig en ze transporteren jaarlijks ongeveer 1,9 miljard ton goederen door het hele land.

Zoals Mike Hawes, directeur van SMMT, verklaarde: “Britse bedrijfsvoertuigen vormen de ruggengraat van onze economie en fabrikanten investeren veel in technologie, met de nieuwste commerciële voertuigen op onze wegen, tegenwoordig de schoonste, veiligste en meest geavanceerde in de geschiedenis.

Om de sector te laten groeien en investeringen en banen te blijven stimuleren, moet de overheid de juiste economische omstandigheden handhaven en de vlootvernieuwing helpen bevorderen door middel van het juiste beleid en de juiste prikkels.”

Het kwartje mag dan vallen, maar er is nog een lange weg te gaan voordat we het ‘gerinkel’ van de landing horen.

Share This Post