Share This Post

EU / Nieuws

Langzamer herstel voor de Britse transportsector dan bij de Europese buren

Langzamer herstel voor de Britse transportsector dan bij de Europese buren

De activiteit in de Britse vrachtwagenindustrie komt weer terug op het niveau van vóór het coronavirus, maar het herstel verloopt langzamer dan die van zijn Europese tegenhangers.

Uit gegevens blijkt dat de activiteit in het VK momenteel 84% bedraagt van het niveau van vóór Covid-19, vergeleken met Duitsland (99%), Italië (98%), Frankrijk (97%) en Nederland en Polen (beide 92%).

Sinds de tweede week van de lockdown, herstelde de vrachtwagenindustrie in het VK zich elke week met 2,6%. In Frankrijk en Italië zijn die cijfers respectievelijk 4,8% en 2,7%.

Binnen het VK is het vervoer van voedsel, medicijnen en post relatief hoog gebleven, terwijl de leveringen van kantoorartikelen en andere zakelijke dienstverlening zich langzamer hebben hersteld.

Beverley Wise, Sales Director UK & Ireland van Webfleet, zei over deze bevindingen: “Het is nu meer dan ooit van cruciaal belang dat we bij het analyseren van de impact op onze bedrijven en onze economie het meeste uit de geanonimiseerde en geaggregeerde gegevens halen die voor ons beschikbaar zijn.”

Ze vervolgde en legde uit dat “diepgaande gegevens gestuurde inzichten […] zullen onze klanten ook helpen om hun bedrijf weer op de rails te krijgen, terwijl ze hun route naar herstel plannen.”

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>