Share This Post

Nieuws

Lancering van de emissievrije wagen van Renault Trucks in het VK

Lancering van de emissievrije wagen van Renault Trucks in het VK

Renault Trucks heeft een volledig elektrische vrachtwagen van 26 ton gelanceerd die naar de Britse markt op weg is. De Renault D Wide ZE wordt het eerste emissievrije voertuig van Renault voor het VK.

Het voertuig wordt door twee elektromotoren aangedreven  en levert maximaal 370 kW vermogen en een koppel van 850 Nm. Hij heeft een bereik van maximaal 150 kilometer, afhankelijk van de toepassing en de specificaties.

De vrachtwagen wordt met een batterij van 220 kW geleverd en een AC-oplader van 22 kW, die bij snel opladen tot 150 kW DC kan opnemen.

Carlos Rodrigues, algemeen directeur van Renault Trucks UK en Ierland, zei over de lancering: “Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal in onze transformatie van stedelijke mobiliteit, met de komst van de eerste volledig elektrische MHD  in het VK die eerder dit jaar werd gelanceerd.”

Hij vervolgde: “We zijn verheugd om ons ZE-assortiment te introduceren dat voor de meeste stedelijke en last mile leveringstoepassingen van 3,1 ton tot 26 ton geschikt is. Ze zijn beschikbaar voor levering […] in het VK en Ierland.”

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>