Share This Post

Uncategorised

Lage waterstanden in de Rijn zorgen voor een boost voor het vrachtvervoer

Lage waterstanden in de Rijn zorgen voor een boost voor het vrachtvervoer

De Rijn is een van Europa’s belangrijkste vrachtaders, die de Noordzee in Nederland verbindt met Europa’s grootste economie Duitsland.

Dit jaar heeft een droogte er echter toe geleid dat de waterstanden van de rivier een dieptepunt hebben bereikt. Dit heeft invloed gehad op binnenvaartschepen en veel bedrijven hebben te maken met hogere transportkosten.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor sommigen van ons.

Nu meer bedrijven overgaan van binnenvaartschepen naar andere vervoerswijzen, heeft de vrachtwagenbranche de afgelopen maanden een welkome boost ontvangen. Bedrijven kiezen ervoor om containers rechtstreeks in vrachtwagens in Nederland te plaatsen en containers via zee te verplaatsen, zodat ze niet zo afhankelijk zijn van de Rijn.

Deze verschuiving van water naar land heeft het vrachtvervoer een oppepper gegeven, maar de sector heeft te maken met zijn eigen problemen. Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs is misschien wel het meest dringend, maar stijgende kosten zijn ook een belangrijke overweging.

Bedrijven die hun logistieke plannen wijzigen, merken dat de kosten voor vrachtvervoer maar liefst 30-40% hoger zijn dan de binnenvaartkosten.

Vrachtvervoer is een essentieel onderdeel van onze economie. Maar de stijgende kosten van brandstof- en chauffeurskosten, gecombineerd met een gebrek aan capaciteit en vrachtwagenchauffeurs eisen hun tol.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>