Share This Post

Rijden & Logistiek / Uncategorised / Vrachtwagens

Laat de strijd beginnen! Scania Driver competitie komt terug

Laat de strijd beginnen! Scania Driver competitie komt terug

Voor degenen onder jullie die van een uitdaging houden, heb ik goed nieuws. Na een paar jaar van afwezigheid is de Scania Driver Competitie terug.

Als je daar niet bekend mee bent: het is één van de meest uitdagende competities voor het besturen van een vrachtwagen die er is. Toegankelijk voor bestuurders van alle leeftijden, deelnemers hebben de mogelijkheid om hun vaardigheden te demonstreren en te concurreren tegen andere bestuurders.

De competitie begint met theorie testen, voordat de chauffeurs de weg op gaan voor het praktische deel van de competitie.

In voorgaande jaren beperkte een regel dat alleen deelnemers tot een leeftijd van 35 jaar of jonger mee konden doen. Nu niet meer. Dit jaar is de leeftijdsgrens afgeschaft en kunnen bestuurders van alle leeftijden hun vaardigheden op het gebied van defensief rijden, zuinig rijden, controles voor het gaan rijden, ladingzekering en brand en redding tonen.

Het doel is om chauffeurs uit meer dan 30 Europese landen aan te trekken, die allemaal strijden om de hoofdprijs: een nieuwe Scania-vrachtwagen naar keuze van de winnaar. De finale wordt volgend jaar mei in Södertälje gehouden.

De juryleden zullen eerder kijken naar nauwkeurigheid en een goed beoordelingsvermogen dan naar snelheid. Dus, waar wacht je nog op?

Share This Post