Share This Post

Hoofdartikels / Uncategorised

Kunnen millennials de vrachtvervoerindustrie redden?

Kunnen millennials de vrachtvervoerindustrie redden?

We klagen allemaal graag over millennials, maar ze kunnen de oplossing zijn voor het huidige tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Hoe kunnen millennials echter tot deze industrie aangetrokken worden? Nu de bestaande chauffeurs van 35 jaar of jonger de industrie willen verlaten zal dit nog moeilijker worden.

Uit een onderzoek van vorig jaar blijkt dat 75% van de chauffeurs, tussen de 18 en 35 jaar, zijn of haar baan binnen de komende vijf jaar wil opzeggen.

Waarom? Dezelfde redenen waarom andere mensen hun baan willen opzeggen: gebrek aan pensioen, vergoedingen of doorgroeimogelijkheden. Ze willen niet langer werken, ze willen een beter salaris hebben en ze willen hun werk- privé balans verbeteren. Maar wie wil dat nou niet?

Millennials hebben dankzij hun opvoeding een specifieke verwachting van hun professionele leven. Jammer genoeg past het beroep vrachtwagenchauffeur niet binnen dat ideaal.

Hoe proberen bedrijven millennials te werven? Sommige bedrijven richten zich op marketingboodschappen. Ze benadrukken de voordelen van het eigen baas zijn, de flexibele werkuren, het goede salaris en de impact die vrachtwagenchauffeurs hebben op de wereld wanneer ze een lading van A naar B vervoeren. Andere bedrijven investeren in moderne gemakken en ze installeren volwaardige koelkasten, wifi en 4K Ultra HD-tv’s in slaapcabines.

Technologie zou een deel van de oplossing kunnen zijn. De jongere generaties zijn namelijk op zoek naar banen met een hoog technologisch niveau en dat is precies de richting die de vrachtvervoer industrie uitgaat. Een konvooi van autonome vrachtwagens heeft nog steeds een chauffeur nodig en dat technologische niveau zou aantrekkelijk kunnen zijn voor een millennial.

Wat denk jij? Zou de industrie meer moeten doen qua werving van millennials?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>