Share This Post

Milieu

Klimaatneutrale CityHub in Nijmegen

Klimaatneutrale CityHub in Nijmegen

Ieder pakket dat vanaf nu door het verzendbedrijf DHL in de regio Nijmegen is bezorgd, is eerst door de nieuwe klimaatneutrale CityHub verwerkt. Deze CityHub werd recent officieel geopend. Het verzamelpunt bevindt zich op het bedrijventerrein Bijsterhuizen-Zuid in Wijchen. Daarmee is de bezorging van pakketten in Nijmegen e.o. door DHL geheel duurzaam en ‘groen’ geworden. Behalve de bezorging in de regio Nijmegen, die nu gebeurt door elektrische voertuigen, is ook de verzending vanaf het verzamelpunt klimaatneutraal. Volgens de burgemeester van Wijchen, mevrouw Marijke van Beek, zorgt DHL hiermee tevens voor nieuwe arbeidsplaatsen in de gemeente.

​Klimaatneutrale bezorging van pakketten

De CityHub in Wijchen is de vijfde klimaatneutrale vestiging van DHL in Nederland. Er is sprake van een DHL investeringsprogramma van 350 miljoen euro met als doel om 27 CityHubs in een netwerk van 140 vestigingen te bouwen. Dit alles uiteraard volgens de hoogste duurzaamheidsnormen. Almere, Zoetermeer, Sittard-Geleen en Breda hebben al een klimaatneutrale DHL CityHub. Tilburg zal zich dit jaar ook bij dit rijtje voegen. De overige 21 klimaatneutrale DHL CityHubs volgen in 2023 en 2024.

​Gasloos en zonnepanelen

Wat maakt de nieuwe CityHub in Wijchen zo klimaatneutraal? Dat komt onder andere omdat de CityHub geheel gasloos is en voorzien is van zonnepanelen. Met de elektriciteit die deze zonnepanelen leveren, kunnen 16 elektrische bestelauto’s opgeladen worden. Ook beschikt de CityHub over 6 bestelauto’s die op HVO-100 diesel rijden. Deze ‘groene’ diesel zorgt voor zo’n 90 procent minder CO2-uitstoot.

​Vacatures

De nieuw geopende CityHub biedt werk aan ruim 100 medewerkers. Vanuit de CityHub rijden de bezorgers dagelijks zo’n 60 routes om pakketjes af te leveren bij huishoudens, winkels en bedrijven in de regio Nijmegen. Naar schatting zo’n 6.000 pakketjes per dag worden op deze manier bezorgd. DHL is daarom op zoek naar nieuwe bezorgers die graag een aantal uren per week willen werken vanuit de nieuwe klimaatneutrale CityHub in Wijchen.

Share This Post