Share This Post

Vrachtwagens

Kinderen die een vrachtwagen besturen? Nee toch…

Kinderen die een vrachtwagen besturen? Nee toch…

Mensen in het VK hebben besloten dat het een goed idee is om kinderen van tien jaar oud achter het stuur van vrachtwagens te zetten.

Ja, dat heb je goed gelezen. Kinderen vanaf tien jaar krijgen de kans om achter het stuur van een grote vrachtwagen te zitten.

Waarom? Omdat kinderen het antwoord kunnen zijn op het tekort aan chauffeurs.

Toonaangevende instanties zoals de Freight Transport Association en de Road Haulage Association lichten het groeiende tekort aan vaardigheden in het vrachtvervoer toe, waarbij meer mensen het beroep verlaten dan zich bij het beroep aansluiten.

Deze oplossing, met dank aan www.trackdays.co.uk, biedt een alternatieve aanpak voor het stimuleren van het aantal vrachtwagenchauffeurs, met dit bestuur een vrachtwagen ‘voorproefje’ belevenis.

Sprekend over het idee verklaarde operationeel directeur Dan Jones: “Het ervaren van het besturen van een vrachtwagen zou het antwoord kunnen zijn om het chronische tekort aan vrachtwagenchauffeurs in het Verenigd Koninkrijk te verlichten, omdat het bestuurders een idee geeft van hoe het is om met een 480 pk-beest om te gaan. ”

Met kinderen vanaf de leeftijd van tien jaar die de 16 versnellingen van een vrachtwagen met zware goederen onder de knie krijgen (naast natuurlijk een vrachtwagenchauffeur), zullen we meer landen gaan zien die soortgelijke regelingen starten?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>