Share This Post

Nieuws

Kijk – zonder handen!

Kijk – zonder handen!

Een vrachtwagenchauffeur in het Verenigd Koninkrijk is betrapt op het online betalen via zijn mobiele telefoon terwijl hij met zijn vrachtwagen op een snelweg rijdt. Met de telefoon in de ene hand en de creditcard in de andere hand (tel maar na op je vingers) werd hij gefilmd zonder handen op het stuur.

Hij is een van de ongeveer 3.000 chauffeurs, die in de afgelopen 12 maanden door een niet-gemarkeerde politiewagen zijn betrapt op het overtreden van de wet.

Een vloot van drie van deze speciale politie-eenheden geven officieren een verhoogde positie om onveilig rijden op de Britse wegen te observeren en te filmen.

Richard Leonard hoofd verkeersveiligheid van Engeland, zei: “We hebben vorig jaar de drie nieuwe supercabs geïntroduceerd om de wegen veilig te houden en gevaarlijk rijden door mensen die slechte gewoonten hebben aangenomen of gewoon de wet negeren aan te pakken.”

Tom Cotton van de Road Haulage Association voegde hieraan toe: “Er is een kleine minderheid van bestuurders wiens acties andere weggebruikers in gevaar brengen, vaak met tragische gevolgen.”

Helaas zullen er altijd een aantal chauffeurs zijn die andere vrachtwagenchauffeurs een slechte naam geven. Hoe urgent was die betaling die hij aan het doen was trouwens? 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>