Share This Post

Nieuws

Kan InstaFreight de wegtransport iets anders aanbieden?

Kan InstaFreight de wegtransport iets anders aanbieden?

De sector van wegtransport heeft in grote delen van de markt een gebrek aan digitalisering en dit leidt tot versnippering en slecht zicht op de bedrijfsvoering.

Uniforme regelgeving in de Europese Unie heeft de grensdouane afgeschaft, maar in een industrie die sterk afhankelijk is van relaties met belanghebbenden, kan de taalbarrière een probleem zijn.

Een in Berlijn gevestigd digitaal expeditiebedrijf hoopt dat het de oplossing heeft voor meer efficiëntie in heel Europa. InstaFreight verbindt verladers en vervoerders op een digitaal platform en vindt de juiste vervoerder zonder meerdere onderaannemers.

Philipp Ortwein, mede-oprichter en directeur van InstaFreight beschrijft het bedrijf als een contractuele partij in plaats van een vrachtuitwisselingsplatform.

Volgens Ortwein gebruikt InstaFreight zijn “technische en digitale expertise om alles met betrekking tot vrachtvervoer te verbeteren.”

InstaFreight verzamelt meer dan 10.000 vervoerders op zijn platform en gebruikt een prijsalgoritme dat verladers binnen enkele seconden een offerte geeft.

Het heeft al meer dan 2.000 actieve gebruikers die zeggen dat de toegang tot nieuwe capaciteit, end-to-end transparantie en probleemloze transportafhandeling zijn wat InstaFreight zo verfrissend maakt.

Share This Post

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>