Share This Post

Nieuws

Investeren in vrachtvervoer is een rage

Investeren in vrachtvervoer is een rage

Heb je het gehoord? Het vrachtvervoer wordt tegen 2024 een industrie van € 1 biljoen. Tenminste, dat zeggen experts uit de branche. Deze traditioneel traag bewegende industrie versnelt en trekt investeerders en start-ups aan.

Neem KeepTruckin als voorbeeld. Vorige maand kondigde de vrachtwageneenhoorn die bedrijven helpt bij het beheren van hun wagenparken en chauffeurs aan dat het € 149 miljoen had opgehaald in een Series D-financieringsronde (bijna drie keer meer dan de vorige ronde). Het bedrijf heeft momenteel een waarde van € 1,4 miljard.

Ondertussen heeft het in Seattle gevestigde start-up Convoy die vrachtwagenchauffeurs aan verladers koppelt een waarde van meer dan € 1 miljard en heeft het een aantal gerenommeerde investeerders zoals Jeff Bezos en Bill Gates.

Investeren in vrachtvervoer is een grote rage en technologie beweegt duidelijk het vrachtvervoer vooruit, maar tegen welke kosten voor de chauffeurs?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>