Share This Post

Hoofdartikels

In het licht van een wereldwijde crisis moeten vrachtwagenchauffeurs blijven vervoeren

In het licht van een wereldwijde crisis moeten vrachtwagenchauffeurs blijven vervoeren

Hoewel veel bedrijven hun kantoor sluiten en werknemers vragen om thuis te werken, werkt dat niet bij alle banen zo. Bij het besturen van een vrachtwagen bijvoorbeeld.

Vrachtwagenchauffeurs spelen een cruciale rol bij het krijgen van medische benodigdheden, boodschappen en toiletrollen waar ze moeten zijn.

Covid-19 is een echte test voor toeleveringsketens geweest. Zeep, maskers en ventilatoren moeten van fabrikanten naar ziekenhuizen worden vervoerd en de grondstoffen die nodig zijn om die items te maken, moeten naar fabrieken worden gebracht. Schappen in supermarkten kunnen niet snel genoeg worden aangevoerd en de vraag naar toiletpapier is door het dak.

Gegevens van DAT laten zien dat de contante tarieven (de kosten van het op korte termijn huren van een vrachtwagen) de afgelopen maand met 6,1% zijn gestegen en dat de verhouding tussen lading en vrachtwagen in vergelijking met deze tijd vorig jaar is gestegen.

De wegen zijn misschien verkeersvrij met zoveel thuisblijvers, maar wachtrijen en files in distributiecentra blijken een echte uitdaging te zijn.

En dat is nog niet alles. Veel truckstops hebben besloten om hun gemeenschappelijke ruimtes, zoals lounges en sportscholen te sluiten, terwijl andere gedwongen zijn cafés en restaurants te sluiten. Ondertussen zijn er meldingen binnengekomen van faciliteiten die eisen dat de temperaturen van de chauffeurs worden gemeten voordat ze de toiletten en wastafels betreden of anders worden ze geweigerd.

In tijden van crisis is het werk dat vrachtwagenchauffeurs doen van onschatbare waarde, dus laten we ze als mensen behandelen en enige dankbaarheid tonen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>